KEINUMAN TARINA

"Meillä on vain tämä yksi elämä ja arki muodostaa siitä suuren osan.

Arjen sujuminen, hyvinvointi ja tasapainoisuus ovat tärkeitä elementtejä hyvälle elämälle."

Heidi Poikolainen mindfulness tunnetaitovalmentaja
Heidi
Keinuman yrittäjä

Kuka täällä on keinumassa?
Näin päädyin KEINUMAN yrittäjäksi.

Hei, olen Heidi Poikolainen, 42-vuotias yrittäjänalku Jyväskylästä. Työurani varhaiskasvatuksen opettajana vaihtui yrittäjyyteen niin sanotusti neljänkympin kriisin myötä. Varhaiskasvatus ja opettajuus olivat olleet itselleni tärkeitä, ja jopa itsestään selviä asioita, mutta vuosien saatossa voimavarat ehtyivät salakavalasti, kun tein työtä täydellä sydämelläni ja silti riittämättömyyden tunne kasvoi koko ajan. Koin työssäni myös isoja arvoristiriitoja, kun resurssit ja vaatimukset eivät useinkaan kohdanneet. Lapset olivat ehdottomasti opettajan työn voimaannuttavin asia, mutta samalla koin voimakasta ristiriitaa siitä, että annan työssäni itsestäni kaiken muiden lapsille ja kotona odottavat omat lapset saavat sen vähän, mitä minusta oli työpäivän jälkeen jäljellä.

 

Voimavarojen ehtymisen ja työuupumuksen myötä aloin pohtimaan, että minkälaisesta työstä nauttisin ja miten haluaisin sitä tehdä. Päätin ottaa varhaiskasvatuksen opettajan työstäni aikalisän opintovapaan muodossa. Opintovapaavuoden aikana opiskelin ammattijärjestäjäksi ja mindfulness tunnetaitovalmentajaksi. Olen kiinnostunut myös työhyvinvoinnin kehittämisestä, joten päädyin opiskelemaan myös henkilöstöjohtamista ja stressilääketiedettä.

 

Opintovapaa auttoi minua löytämään itseni uudelleen ja vahvistamaan itselleni tärkeitä arvoja. Opin asettamaan oman hyvinvointini korkeammalle, sillä oivalsin, että ilman hyvinvointia on vaikea pysyä toimintakykyisenä niin äitinä kuin työntekijänäkin. Lapseni sekä mieheni ovat minulle elämäni tärkeimpiä asioita ja haluan voida hyvin niin itseni kuin heidänkin vuokseen. Opintovapaan aikana vahvistui ajatus siitä, että haluan tehdä itselleni merkityksellistä työtä, täydellä sydämellä, mutta omia rajojani kunnioittaen. Koen, että yrittäjänä minulla on mahdollisuus ja vapaus toteuttaa tätä visiotani omalla tavallani.

 

Yksi suuri opintovapaan tuoma ilon aihe oli oppimisen ilon löytäminen uudelleen. Opintovapaalla tehdyt opinnot ja erityisesti yrittäjäksi ryhtyminen ovat olleet melkoista uuden oppimista. Tästä inspiroituneena haluan pitää jatkossakin kiinni itseni kehittämisestä ja kouluttautumisesta. Elinikäinen oppiminen on meidän jokaisen oikeus ja meillä kaikilla on mahdollisuus oppia, kasvaa ja kehittyä. Samalla on tärkeää antaa itselleen lupa olla myös keskeneräinen ja epätäydellinen – kaikki muuttuu koko ajan ja jokainen hetki muuttaa meitä, emmekä koskaan tule valmiiksi, mutta samaan aikaan niin sinä kuin minäkin olemme täydellisiä tällaisina kuin olemme juuri nyt – tässä hetkessä.

 

Ihanaa, kun olet löytänyt Keinuman sivuille ja olet lukenut tarinani tänne asti! Toivottavasti olet jatkossakin mukanani tällä matkalla ja voin auttaa sinuakin löytämään elämääsi ja arkeesi tasapainoa, selkeyttä ja läsnäoloa. Voit seurata Keinumaa näillä kotisivuilla ja blogissa sekä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä. Etusivulta voit myös tilata Keinuman  uutiskirjeen, jolloin pysyt ajan tasalla Keinuman puuhista!

 

Arki keinumaan tasapainoisesti -terveisin,

Heidi

Kuvassa keinumassa Keinuman yrittäjä Heidi Poikolainen
KOULUTUSTAUSTANI

Kasvatustieteen kandidaatti (varhaiskasvatus) 2004

 

Kasvatustieteen maisteri (varhaiskasvatus) 2010

 

Ammattijärjestäjä 2021

 

Stressilääketieteen kurssi 2021

 

Mindfulness tunnetaitovalmentaja 2021-2022

 

Henkilöstöjohtamisen perusopintoja 22 op (mm. työhyvinvoinnin johtaminen, tiimityön johtaminen) 2021-2022

 

LCF Life Coach -opinnot 2023-

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko kysyä jotain? Vastaan mielelläni kysymyksiisi, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Scroll to Top