Ammattijärjestäjä

JÄRJESTÄMISELLÄ TILAA, SELKEYTTÄ JA TASAPAINOA ARKEEN

Ammattijärjestäjä on järjestämisen asiantuntija.

 

Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta ja järjestämään säilytettävät tavarat loogisesti, selkeästi ja tasapainoisesti. Luopumalla turhasta saat lisää aikaa ja voimavaroja itsellesi tärkeisiin asioihin.

 

Ammattijärjestäjänä ohjaan sinua pohtimaan omia arjen rutiinejasi sekä kulutustottumuksiasi ja annan vinkkejä tavaroiden kierrätykseen. Voimme myös pohtia yhdessä talouden- ja elämänhallintaan liittyviä asioita.

 

Ammattijärjestäjänä tarjoan järjestämisen palveluita paikan päällä asiakkaan luona sekä etäohjauksena ZOOMilla. Lisäksi tarjoan erilaisia valmennuksia, työpajoja, luentoja ja kursseja järjestämisen aihepiireistä.

 

Lue lisää blogikirjoituksestani: Kausitavaroihin liittyvä järjestäminen

Ammattijärjestäjältä apua kodin järjestämiseen.

Ammattijärjestäjä voi auttaa järjestämään:

 • koteja
 • toimistoja ja työpaikkoja
 • vapaa-ajan asuntoja
 • varastoja
 • muuttoja
 • kuolinpesiä

Järjestämisen kohteena voivat olla esimerkiksi:

 • tavarat
 • paperit
 • ajanhallinta ja arjen rutiinit
 • talous
 • elämänhallinta

Asiakas tekee itse päätökset poistettavista asioista –  mitään ei poisteta ilman asiakkaan lupaa. Ammattijärjestäjänä autan päätösten teossa ja kannustan turhautumisen hetkinä. Huolehdin myös aikataulusta ja projektin etenemisestä loogisesti ja järjestelmällisesti. Työtäni ohjaavat luottamuksellisuus ja asiakkaan tarpeet ja etu.

 

Haluatko tietää miten päädyin koulutetuksi ammattijärjestäjäksi? Lue täältä.

PALVELUPOLKU

Jos olet kiinnostunut hankkimaan ammattijärjestäjän palveluita, ota rohkeasti yhteyttä. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään, mutta voimme jutella tilanteestasi ja palveluntarpeestasi ja saat vastauksen mahdollisiin kysymyksiisi. Eri yhteydenottotavat löydät alla olevan linkin kautta.

Ammattijärjestäjän palveluiden palvelupolku

Kun haluat saada minut avuksesi, sovitaan alkukartoitus joko käyntinä paikan päällä tai etänä. Teen sinulle kartoituksen pohjalta kirjallisen työsuunnitelman, joka auttaa sinua hahmottamaan projektin etenemistä.

 

Varsinaisen järjestämistyön voimme tehdä yhdessä sinun luonasi tai voin ohjata ja valmentaa sinua etänä järjestämään itsenäisesti. Etäohjaus sisältää välitehtäviä, motivointivinkkejä ja lempeää tilivelvollisuutta. Etätapaamisissa keskustelemme oman järjestämisprojektisi haasteista ja onnistumisista.  Järjestämis- tai etäohjauskertojen määrä sovitetaan sinun tarpeisiisi sopivaksi.

 

Prosessi päättyy loppuarviointiin, joka tarkoittaa työsuunnitelman päivittämistä ja prosessin kuvausta. Annan sinulle myös vinkkejä jatkoon. Sinulla on mahdollisuus antaa minulle palautetta työstäni.

ALKUKARTOITUKSELLA ALKUUN

Aloitan ammattijärjestäjän palvelut aina alkukartoituksella ja työsuunnitelman tekemisellä (60 €), jotta saan kattavan käsityksen sinun toiveista, tarpeista ja tavoitteista sekä projektin laajuudesta.


Työsuunnitelma auttaa sinua hahmottamaan tulevaa järjestämisprojektia. Tämän jälkeen voit ostaa varsinaista järjestämistä tai etäohjausta edullisena pakettihintana tai tuntihinnalla itsellesi sopivan määrän.

PALVELUT PAIKAN PÄÄLLÄ

Konkreettista järjestämisapua luonasi – luottamuksella ja lempeydellä!


PALVELUALUEET: Jyväskylä, Kyyjärvi, Karstula, muu Keski-Suomi, Perho, Alajärvi, Pieksämäki.


Toimin pääasiassa Jyväskylän seudulla, mutta erikseen sovitusti myös Kyyjärveltä ja Pieksämäeltä käsin.

Järjestämispalvelut paikan päällä

Ammattijärjestäjän paikan päällä toteutettavat palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia (60 %). Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät verottajan sivuilta. Sivuilta löydät mm. kotitalousvähennyslaskurin.

PALVELUT ETÄOHJAUKSENA

Ammattijärjestäjän etäohjaus on yksilöllistä ja henkilökohtaista valmennusta kodin järjestämiseen ja arjen rutiineihin liittyen.

 

Etäohjauksena voimme järjestää vaikka vaatesäilytyksesi tai ruokahuoltoon liittyvät rutiinit kuntoon.

 

Kysy rohkeasti ohjausta tavarahaasteisiin tai arjen rutiineihin.

Ammattijärjestäjän etäohjauspalvelut

Etäpalvelut toteutetaan ensisijaisesti ZOOMin välityksellä. ZOOMin käytöstä ei tule sinulle kuluja ja opastan tarvittaessa sinua sen käytössä. Etäohjauspalvelut eivät ole kotitalousvähennyskelpoisia.

USEIN KYSYTTYÄ AMMATTIJÄRJESTÄMISESTÄ

Ammattijärjestäjä eli Professional Organizer on järjestämisen asiantuntija. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhista asioista ja keskittymään itselle tärkeisiin asioihin. Karsinnan kohteena voivat olla esimerkiksi tavarat, paperit, digitaaliset tiedostot, toimimattomat arjen rutiinit tai vaikka huonot kulutus- tai ajanhallintatottumukset. Järjestämistä voidaan tehdä muun muassa asiakkaan kotona, vapaa-ajan asunnolla, varastossa tai työpaikalla. Ammattijärjestäjän avusta voi olla suuri hyöty esimerkiksi muuton tai kuolinpesän raivauksen yhteydessä.

Karsimisen jälkeen jäljelle jääneet asiat järjestetään selkeästi ja loogisesti. Järjestäminen vapauttaa tilaa, aikaa ja tehokkuutta sekä lisää selkeyttä ja tasapainoa.

Anne te Velde-Luoma on kouluttanut Suomessa ammattijärjestäjiä yli kymmenen vuoden ajan. Suomen ammattijärjestäjät ry kokoaa yhteen Suomen koulutetut ammattijärjestäjät ja yhdistys on luonut ammattijärjestäjien eettisen ohjeistuksen, jonka noudattamiseen jäsenet sitoutuvat. Yhdistys myös kouluttaa jäseniään säännöllisesti.

Minun tiestäni koulutetuksi ammattijärjestäjäksi voit lukea täältä.

Suomen ammattijärjestäjät ry.

Ammattijärjestäjän palveluita ostamalla saat itsellesi toiset apukädet asioiden läpikäymiseen ja toiset aivot järkeilemään luopumisen tuskan äärelle, karsittavien asioiden kohtaloa ja jäljelle jäävien asioiden sijoittamista. Ammattijärjestäjä huolehtii projektin suunnittelusta, etenemisestä ja loppuun saattamisesta. Ammattijärjestäjä myös motivoi ja kannustaa turhautumisen hetkinä sekä antaa tarvittaessa vinkkejä ja neuvoja karsimiseen, säilyttämiseen ja kierrättämiseen.

 

Ostamalla ammattijärjestäjän palveluita säästät aikaasi ja voimavarojasi ja voit jatkossa keskittyä muihin sinulle tärkeämpiin asioihin.

Jos tavaramäärä aiheuttaa harmia ja hankaluuksia arjen sujumisessa:

 • tavarat ovat usein hukassa, niillä ei ole selkeitä omia paikkoja tai ne seilaavat paikasta toiseen – luodaan yhdessä selkeät ja loogiset paikat tärkeille tavaroille
 • siivoamaan pääsee vasta tuntien tavaroiden siirtelyn ja järjestelyn jälkeen – helpotetaan siivoamista ja arjen sujumista karsimalla turhat tavarat ja järjestämällä säästettävät loogisesti

Jos omat voimavarat, aika tai osaaminen eivät riitä selkeän järjestyksen luomiseen:

 • kiireinen arki ei mahdollista pitkäjänteistä keskittymistä tavaroiden säännölliseen läpikäymiseen ja järjestämiseen – kaksi käsiparia saa enemmän aikaan kuin yksi, joten aikaakin menee vähemmän kuin yksin tekemällä
 • omat voimavarat eivät riitä projektin aloittamiseen ja loppuun saattamiseen – ammattijärjestäjänä autana ja tuen sinua askel kerrallaan
 • yllättävä tilanne tai tiukka aikataulu esimerkiksi elämän kriisitilanteessa, kuten muutossa, avioerossa, sairastuessa, kuolinpesän tyhjentämisessä – ammattijärjestäjänä autan luottamuksellisesti ja sinun tarpeistasi lähtien
 • et tiedä mistä aloittaa, mitä karsia ja mitä säästää eikä kierrättäminenkään välttämättä kuulu vahvuuksiisi – ammattijärjestäjänä autan sinua hahmottamaan projektin eri vaiheet, autan päätösten tekemisessä ja annan vinkkejä kierrättämiseen, tavaroiden selkeään sijoittamiseen ja tavaramäärän hallintaan

Jos tuntuu, että arjen rutiinit ovat hukassa:

 • arki on selviytymistä päivästä toiseen eikä ennakoinnista ole tietoakaan – luodaan yhdessä selkeitä rutiineja, jotka helpottavat arjen sujumista

 

Siivoamisella ja järjestämisellä on paljon yhteistä, mutta ne myös eroavat selvästi toisistaan. Siivouksessa keskitytään roskien, pölyjen ja tahrojen poistamiseen, kun taas järjestämisen keskiössä ovat tavarat, paperit, digitaaliset tiedostot tai vaikka arjen rutinit. Tavoitteena on karsia turhat asiat pois ja luoda jäljelle jääville asioille niiden ansaitsema paikka ja tila. Toki järjestäessä myös siivotaan tarvittaessa pölyt pois tavaroista ja säilytyspaikoista, mutta se ei ole järjestämisen tärkein osuus. Joskus voi käydä niin, että järjestämisprosessin aikana kyytiä saavat myös pinttyneet uskomukset, tavat ja tottumukset. 😉

 

Siivooja ei yleensä siirtele tavaroita siivouksen tieltä, joten palkataksesi siivoojan kotiisi, tulisi kodin olla hyvässä järjestyksessä, jotta siivous on mahdollista tehdä sujuvasti. Eli mikäli haaveilet säännöllisen siivouksen hankkimisesta, voisi ensin olla hyvä idea palkata ammattijärjestäjä järjestämään kodistasi helposti ja nopeasti siivottava. Tällöin saat parhaan hyödyn myös siivouspalveluista. Alla erään asiakkaani ajatus järjestämisestä ja siivouksesta:

” Olen jo aiemmin käyttänyt satunnaisesti siivouspalveluita. Nyt vakuutuin, että myös ammattijärjestäjän palveluita kannattaa käyttää. Järjestämisprosessi oli kiva kokemus ja ilo siitä säilyy pitkään – varmasti pidempään kuin vaikkapa siivoojan käynnistä.”

 

Ammattijärjestäjän paikan päällä tekemästä järjestämistyöstä ja siihen kiinteästi liittyvästä suunnittelutyöstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Alkukartoitus ja työsuunnitelman tekeminen ei siis ilman varsinaista järjestämistä oikeuta kotitalousvähennykseen. Etäohjaus ei ole kotitalousvähennyskelpoista.

Mikäli sinua askarruttaa jokin kotitalousvähennykseen liittyvä asia, ota yhteyttä, niin selvitellään asiaa. Lisätietoja löydät myös Verottajan sivuilta.

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko kysyä jotain? Vastaan mielelläni kysymyksiisi, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Scroll to Top