Sitten, kun olen lomalla

Sitten, kun olen lomalla…

Onko sinulla sellainen taipumus, että kasaat kesälomalle listan kaikista tekemättömistä töistä ja stressaannut jo ennen lomaa siitä, kuinka aika ei tule riittämään kaikkien tehtävien tekemiseen? Loman aikana hermot kiristyvät herkästi ja loman loppuminen aiheuttaa ahdistusta. Palautuminen, lepo, rentoutuminen ja lomasta nauttiminen onkin jäänyt tekemättömistä töistä stressaamisen jalkoihin. Jos tämä kuulostaa tutulta, lue ihmeessä eteenpäin.

Minkälaisen listan sinä olet tehnyt kesälomallesi?

Onko sinun listasi ”to do -lista”, joka pursuaa arkena tekemättä jääneitä järjestely-, siivous- tai muita kotitöitä?

 • varaston järjestely
 • vaatehuone kuntoon
 • kodinhoitohuoneen kaapit
 • lastenhuoneet järjestykseen…

Entä jos suunnittelisitkin tänä vuonna hieman toisenlaisen listan kesälomalle? Se voisi olla ns. ”bucket list”, jossa olisi kaikkea kivaa puuhaa, toiveiden ja unelmien toteuttamista ja voisihan siellä olla joku itsellesi tärkeä, tekemättä jäänyt, kotityökin. Mutta tässä listassa pääpaino olisi lomasta nauttimisessa ja arjen kiireistä palautumisessa. Ehkä jonkin itsellesi tärkeän kodin järjestämistyön toteuttamiseksi voisit harkita ammattijärjestäjän palveluiden hankkimista, jolloin järjestämistyölle varataan tietty aika ja se edistyy kahdestaan paljon tehokkaammin kuin yksin tehdessä. Ehkä saat järjestämishetkestä ammattijärjestäjän kanssa uudenlaista motivaatiota järjestämistyöhön, tuoreita ideoita ja ajatuksia sekä vinkkejä omaan kotiisi. 


Ammattijärjestäjä voi auttaa sinua niin lomalla kuin arjessakin. Mitä jos sen sijaan, että kesäloma täyttyisikin tekemättömistä järjestämishommista, suunnittelisitkin kodin järjestämistöiden jakamista vaikka loppuvuoden varrelle niin, että lomalla toteuttaisitkin vaikka vain yhden projektin ja ennen lomaa ja syksymmällä, vaikka joidenkin vapaapäivien aikana jatkaisit. Kun otat apuun mukaan ammattijärjestäjän, homma etenee sujuvasti. Järjestämispäivinä satsaat siihen, että saat keskittyä järjestämiseen ja muina aikoina voit sitten olla miettimättä järjestämishommia ja keskittyä arjen pyörittämiseen. 


Minkälaisen kesäloman toivelistan sinä saisit tehtyä esimerkiksi seuraavan kysymyslistauksen avulla?

 
 • Minkälaisen lepoa tukevan asian haluaisit lomallasi toteuttaa
 • Minkälaisen asian äärellä koet rentoutuvasi?
 • Mistä ulkona tapahtuvasta toiminnasta nautit?
 • Missä haluaisit käydä kesän aikana – lähellä tai kauempana?
 • Mille harrastukselle tai mieluisalle puuhalle haluat varata aikaa kesällä?
 • Mistä asioista haluat erityisesti nauttia kesän aikana?
 • Minkä kodin järjestämis- tai siivoustyön aiot tehdä kesän aikana (valitse se itsellesi tärkein ja pohdi, haluaisitko hankkia apua ja helpotusta sen toteuttamiseen)?

Minun kesäloman toivelistani voit käydä kurkkaamassa Keinuman Instagramista tai Facebookista (linkit löydät sivun alaosasta). Olisi kiva kuulla, minkälaisen kesäloman toivelistan sinä teit!


Keinuma Oy:n logo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top