Ryhtiä perheen ruokahuoltoon -työpaja

Ryhtiä perheen ruokahuoltoon

Minkälaista ryhtiliikettä sinun perheesi ruokahuolto kaipaisi?

Varsinkin lapsiperheissä varhaiskasvatus- ja kouluikäisten lasten (kesä)loma-aika tuo oman haasteensa perheen ruokahuoltoon, kun lasten kotona oleminen lisää selkeästi ruuanlaiton määrää ja kaikkia ruokahuoltoon liittyvien rutiinien määrää: suunnittelua, ostosten tekoa, kokkailua ja jälkien siivoamista. Jotta koko kesä ei mene keittiössä, kannattaa oman perheen ruokahuollon rutiineja hieman tarkastella ja tarvittaessa kehittää.


Oletko koskaan tuskaillut omaan ja/tai perheen ruokailuun liittyvien asioiden äärellä? Uskaltaisin väittää, että varmasti jokainen meistä on joskus tuskastunut jatkuvaan ruoanlaittoon ja loputtomaan miettimiseen, että mitä tänään syötäisiin. Useat meistä haluaisivat kehittää joko omia, perheen ruokahuoltoon liittyviä rutiineja ja mahdollisesti myös perheen ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan.


Ruokahuoltoon liittyvistä rutiineista on vaikea päästä eroon, jollei ulkoista niitä ravintoloissa syömiseen tai nouto- tai kotiin kuljetettuihin ruokiin. Harvalla kuitenkaan on edes teoriassa mahdollista ulkoistaa ruokailuun liittyviä rutiineja, jolloin vaihtoehdoiksi jää jatkaa nykyisellä tavalla tai lähteä pienin askelin kehittämään oman perheen ruokahuoltoon liittyviä rutiineja.


Ryhtiä perheen ruokahuoltoon -työpaja on Keinuman uusi työpaja, jossa pääset nimenomaan kehittämään oman perheesi ruokahuoltoa omista lähtökohdistasi ja tavoitteistasi käsin. Voit ottaa juuri niin pieniä tai suuria askelia kuin itse haluat.


Työpajan tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta oman perheen ruokahuollon nykytilasta, kehittää sitä omista lähtökohdista ja tavoitteista käsin ja ennen kaikkea saada helpotusta arkeen ja ruokapulmiin ennakoinnin ja suunnittelun avulla.


Työpajan lähtökohtana ja perusajatuksena on se, että perheen ruokahuollon voi hoitaa monin eri tavoin – siihen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Mutta siitä huolimatta omia ruokahuoltoon liittyviä rutiineja voi ja usein kannattaakin kehittää eteenpäin. Tavoitteena voi olla ruokavalioon liittyvät muutokset ja/tai ruokahuoltoon liittyvien rutiinien parantaminen, tehostaminen, delegointi tai vaikka helpottaminen.


Työpajassa tarjoan työkaluja ruokahuollon suunnitteluun ja vinkkejä ja ideoita ruokahuollon helpottamiseen ja työnjakamiseen. Voit käyttää työkaluja sellaisenaan tai voit muokata niistä ajan ja kokemuksen myötä vielä paremmin omalle perheellesi sopivia. Tällä menetelmällä saat vietyä rutiineja eteenpäin itsellesi sopivalla tavalla ja tahdilla. Voit poimia käyttöösi ne asiat, jotka tuntuvat tällä hetkellä hyviltä. Myöhemmin voit palata työpajan materiaalien äärelle ja ottaa työn alle jonkin toisen asian, joten työpajasta on iloa pidemmäksikin aikaa.


Keinuma Oy:n logo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top